Preventivne akcije

V Sloveniji poteka ducat preventivnih akcij, ki se izvajajo bodisi preko nevladnih organizacij, bodisi preko različnih državnih institucij in tudi podjetij, ki so zainteresirana za čim večjo prometno varnost (npr. zavarovalnice).

Za vas bomo spremljali portale in aktualne preventivne akcije ter vas na naši spletni strani obveščali o trenutnih akcijah.

Ustavite se. Vlak se ne more.

Ustavi se

Zakaj se nesreče na nivojskih križanjih ceste z železniško progo še vedno dogajajo? Praviloma so vzroki pri voznikih, ki prečkajo progo ne da bi se prepričali o varnosti. Nepazljivost voznikov se najbolj kaže ravno v nerazumevanju nevarnosti in napačnemu gledanju na sama nivojska križanja ceste s progo, na katera vozniki ne gledajo enako kot na cestna križišča s prednostno cesto. Pri obeh se je namreč treba obvezno ustaviti in prepričati o varnem prehodu tako prednostne ceste kot železniške proge. Kampanja opozarja na nujno previdnost pri prečkanju proge in na upoštevanju prometnih znakov, ki opozarjajo na približevanje progi in na previdnost.

 

0,0 šofer

Trezen sofer

Projekt si prizadeva za povečanje varnosti motoristov v cestnem prometu. Motoristi so ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, saj je tveganje za smrtno prometno nesrečo 50-krat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom, čemur pogosto botruje to, da jih vozniki ostalih vozil ne opazijo pravočasno.